Sprint sommar 2020 Objekt Gränssnitt

Sprintdemo

Hör av dig till webbplatser@regionhalland.se om du vill delta på våra sprintdemos, som sker via Teams:

·         Demo för septembersprinten (2020-09) sker 30 september kl 13.

Detta releasas i denna sprint

Vi har kört en städsprint under sommaren och vi slog ihop sprint 2020.07 och 2020.08, som innehåller ett gäng gamla buggar och behov, bl.a. har vi tittat på söket på vårdgivarwebben och terapirekommendationerna, gjort en mängd UX uppdateringar på regionhalland.se m.m.

WordPress / EduTheme:

• Vuxhalland – ny design och sidmall för kurslistning
  • Mer info för varje utbildning i listan
  • Tydligare gränssnitt för redaktörer i adminpanelen
  • Metataggar för sociala kanaler
  • Social media-bild – redaktörer kan nu ladda upp standardbild för sajten och för enskilda sidor, som visas vid delning i sociala medier
  • LIX-kalkylator med översikt på startsidan i admin och uträkning på varje sida
  • Syskonnavigering
  • Embedblock för video (Vimeo, Youtube etc)
  • Flertalet buggfixar och visuella förbättringar

WordPress / BasicTheme:

Ett nytt tema som är regionens utgångspunkt för de flesta webbplatser i framtiden. Först ut är regionhalland.se som har byggts om från grunden med den nya stilguidens komponenter. Innan publicering kommer det nya utseendet bli synligt på stage-miljön, och vi har fler ändringar planerade innan publicering.

• Hitta på sidan har fått ny design
  • Prototyp för ny design för sökfunktionen på Terapirek och Vårdgivarwebben

WordPress / IntraTheme:

• Ad-grupper för behörighet

E-tjänsteportalen:

• Digitalisering av självskattningsenkäter: audit, dudit och madrs
  • Bokning för förnyelse av SITHS-kort

Figma

• Anpassningar för att bättre visa design för komponenterna i Storybook

Storybook

• Våra komponenter testas nu automatiskt som skydd mot oönskade buggar under utvecklingen.
  • SearchBar-komponent som kommer användas för sök på bland annat BasicTheme, och den har möjlighet att hämta data för automatiska förslag och quicklinks

Detta kommer i sprintar framöver

Här kan ni se vad vi kommer jobba med i september månad:

Under hösten kommer fokus ligga på att föra över Regionhalland till vårt nya basictheme och i och med det förbättra framförallt söket och den visuella designen. Detta arbete kommer sedan ligga till grunden för ett övergripande arbete med innehållet som kommer genomföras av RK Kommunikation under 2021.

Publicerad: 2020-08-30