Sprint mars månad Objekt Gränssnitt

Kris och utveckling

Ingenting har fungerat som vanligt senaste veckorna. Vi fick avbryta arbetet med planerad sprint och fokusera på att lösa akuta behov av utveckling och förbättringar, främst för vår vårdgivarwebb, vardgivare.regionhalland.se.

Sprintdemo 1 april inställt

Vi ställer in sprintdemo, som var inplanerat till 1 april, med tanke på rådande omständigheter.

Detta har releasats för vårdgivarwebben:

Sökfunktionen har justerats så att redaktionen kan arbeta med…

• Quicklinks (”sponsrade länkar” till utpekat innehåll) fungerar nu
  • Sökordssynonymer, sökningar på t.ex. “corona” och “covid-19” ger nu samma sökresultat
  • Elevate (höja relevansen för utpekade sidor), vi kan nu peka ut specifika sidor och visa dem högre upp i resultatlistan

Mobilmenyn

• Menyn expanderas automatiskt så aktuell sida och dess barn är synliga.
  • Aktuell sida och dess barn markeras med avvikande färg.
  • Ett nytt utseende är implementerat för att förtydliga webben struktur.

Vänsternavigationen

• är uppdaterad för att tydligare visa kontext med föräldrar och syskon till sidan där användaren befinner sig.
  • Vänstermenyn (desktop och mobile)har synkats med huvudmeny stilmässigt.
  • Vänstermenyn syns nu även på mobilen

Sektionssida

• (section page) är uppdaterad för mer flexibilitet kring innehåll ovanför rubrikerna till undersidorna samt visning av nyhetslistor och genvägar.
  • Den gamla mallen Section Overview är borttagen
  • Mallens innehåll har flyttats om för att bättre passa en responsiv webb

Breadcrumbs

• Breadcrumbs-navigationen klarar nu att visa mycket långa stigar på flera rader utan att se trasig ut.

Utskrifter

• Vid utskrift döljs nu allt utom sidans innehåll

Hitta på sidan

• För att kunna visa alla rubriker även när de är många så scrollar inte ”hitta på sidan längre”
  • Tomma rubriker visas inte längre i ”Hitta på sidan” även om de finns i innehållet.
  • Buggar där ”Hitta på sidan” inte scrollade under vissa omständigheter är åtgärdade.
  • ”Hitta på sidan” visas inte när det inte finns några underrubriker – innehållet får istället mer plats.

Viktigt meddelande är inlagt som funktion på vårdgivarwebben

Styrda dokument

• Cachning har tagits bort, för att säkra att senast uppdaterad version visas på sajten
  • Justering av inställningar i servrar så att rätt metadata visas (gäller klockslag)
  • Frekvens på export av dokument justerad – synkning sker varje timme dygnet runt

Säkerhet

• Vi har vidtagit åtgärder för att höja sajternas säkerhet mot intrång

• Det går nu att styra ifall en nyhet ska synas på startsidan

Övriga releaser

Utöver arbetet med vårdgivarewebben har vi under sprinten även lanserat följande:

• Breddinfört självincheckning via vår e-tjänsteportal. Alla besökare till våra mottagningar behöver nu inte gå till kassan utan kan gå direkt till mottagningens väntrum och anmäla sin ankomst via mobilen.
  • Nya komponenter i stilguiden för:
    • Meddelanden
    • Kort
    • Sektioner
    • Knappar
    • Ikoner
    • Löptext / Typografi
    • Grids
  • På gång är även en e-tjänst för anställningsprocessen med digitala anställningsavtal. Mer om detta i nästa releasebrev

Fokus i sprintar framöver

Då vi i denna sprint fick pausa arbetet med våra skolwebbar är målet att göra klart dessa under kommande sprint. Utöver detta så arbetar vi även tillsammans med den externa byrån Oh My för att bygga upp vårt komponent bibliotek och kunna leverera ett nytt publikationstema till Kommunikationsavdelningen på Regionkontoret.

Publicerad: 2020-03-30